Gert Mulder stopt als Landelijk Coördinator

Gert Mulder heeft afgelopen vrijdag tijdens de vergadering van bestuur en provinciaal Coördinatoren afscheid genomen van het bestuur. Gert heeft met pijn in zijn hart deze stap moeten nemen. Drukke werkzaamheden bij de Veiligheidsregio Zeeland en privé vraagt momenteel veel aandacht. Een landelijke functie was niet meer combineerbaar.

Gert werd door de voorzitter toegesproken en geroemd om het werk wat hij in de periode 2017 – 2022 voor het ABWC heeft verzet. De vele bezoekjes en gesprek met de provinciaal coördinatoren in het gehele land. Doel was kennis maken en ophalen wat er de komende jaren op de agenda moest komen.

Die opbrengst van die gesprekken hebben de provincies en het bestuur dichter bij elkaar gebracht. Zeer veel tijd heeft Gert daarvoor ingezet. Waarbij er vele duizenden kilometers moesten worden afgelegd.

Ook het project Do-It kwam mede door Gert tot leven. Veel aandacht over waarnemen en feedback geven werd uitgerold.

Met een groot aantal collega’s heeft Gert richting gegeven aan de ontwikkeling van de nieuwe klasse Brandbestrijding.

De afgelopen tijd heeft het bestuur met Gert de functie Landelijk Coördinator uitgebreid over gesproken. De conclusie was dat deze functie voor de toekomst niet in één persoon meer kan worden ondergebracht. Het land is te groot om intensief en fysiek verbinding te houden met de coördinatoren.

Maar ok de grote veranderingen die voor de komende jaren op de agenda staan vragen om dichter bij de provinciaal coördinatoren aan te zitten en te ondersteunen. Binnenkort zal op de site hier meer over te lezen zijn.

Gert stopt met activiteiten vanuit het landelijke comité, maar blijft gelukkig actief voor de vaardigheidtoetsen in Zeeland. Daar gaat hij samen met zijn collega Patrick inzetten voor de provinciale vaardigheidstoetsen aldaar.

Voor al zijn inzet de afgelopen zes jaar ontving Gert het beeldje “handdruk / dank ” en een passende bos bloemen.

Gert nogmaals dank voor inzet.