Samen sterk voor vakbekwaamheid

Het ABWC zoekt versterking voor de organisatie en uitvoering van vaardigheidstoetsen

Play Video

Het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) organiseert sinds 1946 vaardigheidstoetsen voor alle regionale en bedrijfsbrandweerkorpsen in Nederland. Jaarlijks nemen zo’n 600 ploegen deel aan onze uitdagende scenario’s in de klassen 112, Hoofdklasse en Brandbestrijding.

Om deze belangrijke taak te kunnen blijven uitvoeren, is het ABWC op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen bijdragen aan de organisatie van deze evenementen.

Wie zoeken we?

Provinciaal Coördinator

Play Video

Als Provinciaal Coördinator ben je de spil in de organisatie van vaardigheidstoetsen in jouw provincie. Je werkt nauw samen met het landelijk bestuur, districtscoördinatoren, en lokale brandweerkorpsen om hoogwaardige en realistische oefeningen te garanderen.

District Coördinator

Play Video

Als District Coördinator (DC) ben je de verbindende schakel tussen het ABWC-bestuur en de Provinciaal/Regionaal coördinatoren in jouw district. Je speelt een cruciale rol in het vormgeven en uitvoeren van het landelijk beleid.

Organiserende posten

Play Video
Play Video

Elk jaar organiseert het ABWC door heel Nederland vaardigheidstoetsen in de klasse 112, de Hoofdklasse en de klasse Brandbestrijding. Elke vaardigheidstoets wordt vanuit een brandweerpost georganiseerd. We zijn dus op zoek naar jou! Wil je samen met jouw post een vaardigheidstoets voor het ABWC organiseren? Neem dan contact op met jouw Provinciaal Coördinator.

24050037_ABWC header_werving (3)_Pagina_1 (1)