Kom jij het bestuursteam versterken?

Het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) bevordert de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen door het organiseren van de vaardigheidstoetsen. Want vakbekwaam blijven is zeker zo belangrijk als vakbekwaam worden. 

Elk jaar organiseert het ABWC door heel Nederland vaardigheidstoetsen in de klassen TS-HD, 112 en Hoofdklasse. Praktijksituaties worden nagebootst door zo realistisch mogelijke scenario’s. Daarbij leveren overige diensten als politie, ambulance en (lotus)slachtoffers een natuurlijk tegenspel. Dit maakt de vaardigheidstoetsen een uitdaging om aan deel te nemen!

Wat doet het bestuur?

Het landelijk bestuur van het ABWC bestaat uit 6 leden. De provincies worden vertegenwoordigd door 16 provinciaal coördinatoren en 15 assistent coördinatoren. Deze vertegenwoordiging bestaat grotendeels uit vrijwilligers. 

Het bestuursteam levert een bijdrage aan nieuwe beleid, het verhogen van het kwaliteitsniveau van de organisatie, informeert de vrijwilligers, deelnemers, het brandweermanagement en de Veiligheidsregio’s. 

Wat bieden we je?

Wij bieden jou een unieke kans om binnen een enthousiaste en gedreven omgeving als ambassadeur van het ABWC op te treden. Je levert onder andere een bijdrage aan nieuw beleid dat meerwaarde heeft voor het verhogen van het kwaliteitsniveau van de vaardigheidstoetsen binnen vakbekwaamheid van Brandweer Nederland. 

Wil je meer weten?

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met één van de bestuursleden. Nadere informatie vind je op de website: www.vaardigheidstoetsen.nl

Heb je interesse?

Heb je een duidelijke affiniteit met het ABWC en natuurlijk met brandweervrijwilligers? Heb je daarnaast een visie over vakbekwaamheid in relatie met vaardigheidstoetsen? Stuur dan een e-mail naar: secretariaat@abwc.nl