Joop Huizing ontvangt het Gouden Kruis van Verdienste

Vrijdag 27 augustus ontving brandweer collega Joop Huizing voor zijn bijzondere bijdrage van de brandweer in Nederland het Gouden Kruis van Verdienste uit handen van Stephan Wevers, voorzitter van de adviescommissie Waardering en Erkenning Brandweer.

Start in 1970 bij de brandweer en kende in 2020 zijn 40-jarig ambtsjubileum en zijn 50-jarig brandweerjubileum.

In zijn lange carrière zette hij zich in op verschillende vlakken. Gelinkt aan zijn passie voor opleiden is Joop sinds 1980 actief binnen het het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité. en sinds 1992 lid van het bestuur en vele jaren landelijk wedstrijdleider.

Zoals de heer Wevers omschreef is Joop een begrip in de Nederlandse brandweerwereld en ook buiten onze landsgrenzen is hij geen onbekende. Vanaf 1992 jaarlijks betrokken bij onder andere de opleiding van Officieren van dienst en later ook bij de Hoofdofficier van Dienst opleidingen.

Tijdens een druk bezochte receptie werd door de voorzitter van het bestuur Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, de heer Pieter Broertjes het boek “een leven vol vuur” gepresenteerd. In het boek wordt het 50 jarig brandweerleven van Joop beschreven.