Reislust

Als bestuur van het ABWC hebben wij de goede gewoonte elk seizoen zo veel mogelijk vaardigheidstoetsen te bezoeken. Aan het begin van het seizoen, nadat de planning compleet is, kunnen de bestuursleden hun aanmelding doen. Op die manier proberen wij het aanbod te verdelen. En het aanbod is groot: ook dit jaar weer bijna 100 toetsen door het hele land.  Zo ben ik dit seizoen op bezoek geweest in Nijkerk (Hoofdklasse), Westdorpe (112), Brakel (112 en Brandbestrijding) en Haren (Hoofdklasse). En op het moment van schrijven staan de toetsen in Dronten voor de deur. Verder probeer ik ook altijd de landelijke finales te bezoeken.

Het leuke is dat je altijd weer vele bekende gezichten ziet en de sfeer kan proeven van elk organiserend korps. En zoals jullie weten zit het met die sfeer altijd wel goed. Zelf doe ik ook altijd interessante ontdekkingen over wat er allemaal mogelijk is in de wereld van realistisch ensceneren. Het is mooi om te zien hoe elk organiserend korps realistische scenario’s bouwt, vaak in samenwerking met de lokale gemeenschap en middenstand. 

Onze ervaringen delen wij, inclusief foto’s, in de groepsapp van het bestuur. Daarmee krijgen je een mooi overzicht van het reilen en zeilen in het land. De best-practices proberen wij ook weer te delen. Zo dragen ook wij als bestuur een steentje bij aan het verbeteren en versterken van de toetsen. 

Ik wil mijn oprechte dankbaarheid uitspreken voor de onvermoeibare inzet en toewijding van de korpsen en de vele collega’s die een bijdrage leveren aan de totstandkoming van de toetsen. Jullie harde werk en toewijding maken het mogelijk voor brandweerlieden van overal om hun vaardigheden te tonen, zich te ontwikkelen en te groeien in het vak. Jullie zorgen ervoor dat de vaardigheidstoetsen niet alleen een test van bekwaamheid zijn, maar ook een toonbeeld van de kracht van gemeenschap en samenwerking binnen de brandweergemeenschap. Jullie zijn de stille helden achter de schermen. Jullie bijdrage verdient de hoogste lof en erkenning.

Nogmaals, bedankt voor alles wat jullie doen. Jullie maken echt het verschil!

Tot ziens bij de volgende toets!

Lean Remmerde

Voorzitter ABWC