Een mooiere oefening dan een vaardigheidstoets kun je niet krijgen!

Nick van Schaick, Officier van dienst VRU, vertelt over de meerwaarde van het meedoen aan de vaardigheidstoetsen van het ABWC

Vaardigheidstoetsen zijn bij uitstek waardevolle oefeningen onder tijdsdruk, met een zo realistisch mogelijk scenario. Daarbij leveren overige diensten als politie, ambulance en (lotus)slachtoffers een natuurlijk tegenspel. om ervaring op te doen. De deelnemers worden objectief beoordeeld door vakbekwame waarnemers uit het hele land. Zij geven direct na de deelname persoonlijke feedback aan iedere individuele deelnemer. De opgedane kennis en ervaring nemen de deelnemers mee in de praktijk.

Nieuw: Klasse Brandbestrijding

Komend seizoen introduceert het ABWC de nieuwe Klasse Brandbestrijding. In de klasse Brandbestrijding worden vaardigheidstoetsen geënsceneerd die inspelen op kerntaak Brandbestrijding en in het bijzonder brandbestrijding in gebouwen. Bij scenario’s in de klasse Brandbestrijding vormen de Basisprincipes van Brandbestrijding (BPB), Situationele Commandovoering (SC) en Human Factors (HF) het uitgangspunt.

Inschrijven vaardigheidstoetsen 2023

De inschrijving voor de vaardigheidstoetsen 2023 zijn van start gegaan en sluit op 15 november 2022. Zorg dat je erbij bent!

Meer informatie en inschrijven: www.abwc.nl