Foto’s landelijke finale Klasse TS-HD in Kootwijkerbroek

Scenario

Op een agrarisch bedrijf is brand ontstaan in de meterkast (voerkeuken). De kalverboer heeft dit gemeld. Rookmelder in voerkeuken is af gegaan. Stal zit vol met 1000 kalveren, dak ligt vol zonnepanelen. In het voorhuis zitten appartementen met daarin studenten. De schuur tussen de kalverschuur en appartement staat vol rook. Boer geeft aan trammelant te hebben met de studenten. Na onderzoek is er de meterkast een kleine brand (blussen met klein blusmiddel). Verder is daar niets aan de hand. Bij verkenning blijkt er ook rook te komen vanuit de zolder, daar zit daadwerkelijk de brand. Beneden is er geen brandhaard en zie je alleen hitte (gebruik wbc). Beneden zitten studenten, zijn bij kennis. Deze hebben de kachel aan staan (heeft niks te maken met de brand.

Inzetten met 2x HD vanaf zijkant pand. Waterwinning vanaf brandkraan op het terrein. een ploeg kan vanaf het voerhok doorstoten naar de keuken en kan SL redden die in de woonkamer zitten. Nadat BG verkend is en slachtoffers bevrijd zijn , d.m.v. 2 verschillende trappen naar de zolder zodat je vanaf 2 kanten de vuurhaard kan aanpakken. Ploegen kunnen naar boven via vaste trap.

Boven ligt 1 student naast de vuurhaard, deze moet gered worden. Beneden ligt een student te slapen, moet naar buiten.

Achteraf blijkt het een airco unit te zijn boven die de oorzaak is van de brand. De stroomtoevoer vanuit de meterkast is doorgebrand vanwege overbelasting.