Kom jij ons team Waarnemers versterken?

Wij zijn op zoek naar jouw !

Ben jij een enthousiaste vakbekwame brandweer collega en vind je het leuk om collega’s tijdens oefeningen waar te nemen c.q. beoordelen? Lijkt het jou leuk om dit een paar keer per jaar te doen met andere brandweercollega’s? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou! Wij zoeken namelijk collega’s die bij onze vaardigheidstoetsen willen optreden als

Waarnemer (jurylid)

Elk jaar organiseert het ABWC door heel Nederland vaardigheidstoetsen in de klassen TS-HD, 112 en Hoofdklasse. Praktijksituaties worden nagebootst door zo realistisch mogelijke scenario’s. Daarbij leveren overige diensten als politie, ambulance en (lotus)slachtoffers een natuurlijk tegenspel. Dit maakt de vaardigheidstoetsen een uitdaging om aan deel te nemen!

Wat ga je doen?

De vaardigheidstoetsen zijn vrijwel altijd op een zaterdag. Tijdens zo’n dag neem je collega’s tijdens een vaardigheidstoets waar en beoordeel je ze. Na elke inzet geef je feedback aan die collega en voorzie je de waarneming met punten. Op zo’n dag zie je het scenario 8-10 keer voorbij komen met elke keer een andere ploeg. Aan het eind van de dag worden de punten verzameld en kunnen de beste collega’s daarvoor beloond worden.

Wat komt er allemaal kijken bij het beoordelen van de manschappen die de vaardigheidstoetsen afleggen?

  • Je leest je aan de hand van het scenario op de les- en leerstof in;
  • Minimaal één keer per jaar inzetbaar;
  • Bijwonen van de startbijeenkomst voor de juryleden;
  • Deelnemen aan de voorspeeltoets voorafgaande aan de vaardigheidstoets.

De ideale achtergrond?

  • Je bent repressief actief;
  • Je bent enthousiast;
  • Je kent de huidige les en leerstof;
  • Je hebt de opleiding oefenleider gevolgd of wil dat op termijn gaan doen;
  • Je bent bereidt om de korte cursus ‘Feedback geven’ te volgen.

Wat bieden wij?

Binnen een enthousiast team, heb je een verantwoordelijke, afwisselende rol. Daarnaast is het een uitdagende dag met leermomenten, geen enkele vaardigheidstoets is hetzelfde. We faciliteren je in je persoonlijke ontwikkeling, verzorgen de bijscholing Feedback geven en verstrekken je ABWC kleding.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten?

Stuur een mail naar het secretariaat@abwc.nl of neem zelf al direct contact op met de provinciaal Coördinator in jouw provincie. Die gegevens kun je vinden op deze site onder Contact > Adressen.