Voor de provincie Utrecht zijn wij op zoek naar een Provinciaal Coördinator

Belangstellingsregistratie


Ben jij een verbinder en vind je het leuk om te regelen en te organiseren? Ben jij niet vies van een beetje wedstrijdelement? Lijkt het jou leuk om regelmatig te schakelen met andere brandweercollega’s uit het land? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou! Wij zoeken namelijk een collega die de taken kan uitvoeren als:

Provinciaal Coördinator Vaardigheidstoetsen

Ongeveer 100 uur per jaar (excl de vaardigheidsdagen)

Wat houdt deze taak in?

Binnen de VRU worden er vanuit het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité  (ABWC) vaardigheidstoetsen georganiseerd, de zogenaamde ‘brandweerwedstrijden’.  Hier nemen jaarlijks zo’n 45 ploegen aan deel.

Als regionaal coördinator vaardigheidstoetsen ben jij dé spin in het web voor de vaardigheidstoetsen. Samen met een groep van vrijwilligers, zoals de teamleiders, waarnemers, administratie en de organiserende brandweerposten, geef je als regionaal coördinator vorm aan de organisatie van deze vaardigheidstoetsen.

Daarnaast heb je landelijk een belangrijke rol; je overlegt en stemt af met andere collega regionaal coördinatoren en het ABWC-bestuur. Ook lever je input en ben je actief betrokken in het landelijk beleid. Van groot belang is dat je op een verbindende wijze met het brandweervak bezig bent.

Wat ga je doen?

 • Je zorgt voor de regionale organisatie van het ABWC vaardigheidstoetsen binnen de VRU.
 •  Je legt verantwoording af aan enerzijds de landelijk coördinator vaardigheidstoetsen van het ABWC en anderzijds de projectmanager van het team Ontwikkeling & Specialisme die de vaardigheidstoetsen in zijn portefeuille heeft;
 • Je bent voorzitter van de VRU werkgroep vaardigheidstoetsen waarin assistenten, teamleiders en ondersteuners deel uitmaken. Hierin wordt de organisatie van de vaardigheidstoetsen afgestemd en de kwaliteit bewaakt;
 • Je coördineert de gehele voorbereiding van de vaardigheidstoetsen waarbij je wordt ondersteund vanuit de afdeling Voorbereiding Incidentbestrijding. Je hebt daarbij nauw contact met de landelijk coördinator en het wedstrijdsecretariaat van het ABWC. Het spreekt voor zich dat je met deze collega’s nauw samenwerkt;
 • Tijdens de vaardigheidstoets treed je op als coördinator, help je de administratie, ben je aanspreekpunt (boegbeeld) voor de gehele dag,. Ook verricht je ondersteunende werkzaamheden. Samen met de postcommandant ben je gastheer voor bijvoorbeeld de burgemeester, spreek je veel collega’s en begeleid je de prijsuitreiking. De teamleiders ondersteunen je volledig, doordat zij het team van waarnemers en ondersteuners aansturen;
 • Je voert diverse evaluatiemomenten uit; zoals de start bijeenkomst met alle waarnemers en de evaluatie van het seizoen.

Ben jij dat?

 • Je hebt (minimaal) MBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt kennis van of affiniteit met de vaardigheidstoetsen van de brandweer;
 • Je bent minimaal in het bezit van het diploma Manschap en bent repressief actief en aangesteld als vrijwilliger bij de VRU;
 • Je bent analytisch en accuraat;
 • Je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, proactieve houding en toont eigenaarschap;
 • Je hebt een zelfstandige, flexibele en klantgerichte instelling;
 • Je hebt ervaring in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van het standpunt van de organisatie en het doen van voorstellen;
 • Je ben een echte teamplayer en beschikt over uitstekende contactuele en communicatie vaardigheden

Waar ga je werken?

 Vanuit de afdeling Voorbereiding Incidentbestrijding word je ondersteund en gecoacht. Je komt terecht in een enthousiaste werkgroep waarin hard gewerkt en plezier gemaakt wordt; het zijn allemaal enthousiaste en gedreven collega’s. De betrokkenheid is groot en vakbekwaamheid voert de boventoon. Dit geldt zowel binnen de VRU als landelijk.

Wij bieden je…

 Je voert deze taak uit binnen de repressieve aanstelling die je reeds hebt bij de VRU. De VRU faciliteert de regionaal coördinator vaardigheidstoetsen in de vorm van een vrijwilligersvergoeding. Jaarlijks komt dit neer op ongeveer 100 uur vermeerderd met de vaardigheidsdagen. Voor 2022 zijn dit zes zaterdagen, waarvoor per dag acht uur gedeclareerd  mag worden. Vanuit de ABWC ontvang je een jaarvergoeding als Provinciaal Coördinator vaardigheidstoetsen. Vanuit de VRU voor de uitvoering van deze taak een laptop en een telefoon. Hiermee ben je goed in staat om jouw rol te vervullen.

Informatie en belangstelling  

Spreekt deze taak jou aan? Ga naar ons vacatureplatform en voeg je belangstellingsregistratie en CV toe. Je sollicitatie en cv dienen uiterlijk binnen te zijn op 6 februari 2022.

De gesprekken vinden plaats in week 6 2022.

Wil je meer weten over de taak? Neem contact op met Ton Klever, aanspreekpunt vaardigheidstoetsen via e-mailadres: t.klever@vru.nl of via telefoonnummer 088 878 3801.